Muotoilun ala murroksessa

Ornamo-palkinto 2017 mediassa

Mistä kyse?
Teollisuustaiteen Liitto Ornamon jakama Ornamo-palkinto on arvostettu tunnustus, joka tekee näkyväksi ajankohtaista muotoilua ja taideteollista taidetta. Vuonna 2017 Ornamo-palkintoehdokkaiksi nostettiin palvelumuotoilija Mikko Koivisto, muotoilujohtaja Antti Olin ja suunnittelija Aamu Song. Ehdokkaita yhdisti ajankohtaisuus, vaikuttavuus ja eteenpäin katsominen. Palkinnon sai palvelumuotoilun pioneeri Mikko Koivisto.

Mitä tehtiin?
Johanna vastasi Ornamon viestintäpäällikkönä palkinnon viestinnästä. Viestinnän yhtenä tavoitteena oli saada ehdokkaiden kautta näkyväksi muotoilun tuottamaa lisäarvoa arjen ratkaisuissa ja yritysten liiketoiminnassa. Muotoilun ala elää murroskautta ja muotoilun käyttö laajenee uusille aloille. Tavoitteena oli myös kertoa palvelumuotoilun ammatista tilanteessa, jossa palvelumuotoilun suosio kasvaa voimakkaasti.

Johanna ja tiimi kiteyttivät halutut viestit tiedotteisiin, juttuvinkkeihin ja mielipidekirjoituksiin, räätälöivät niitä eri näkökulmista eri medioille ja kontaktoivat toimittajia puhelimitse. Valitut mediat saivat mahdollisuuden juttujen ennakkojulkaisuun.

Mitä saatiin aikaiseksi? 
Ornamo-palkittu, ehdokkaat ja palkinnon valitsija Pauli Aalto-Setälä näkyivät valtakunnallisessa ja alueellisessa mediassa (HS, Kauppalehti, Talouselämä, Markkinointi & Mainonta, Ylen aamu-tv, Yle Puhe, Etelä-Suomen Sanomat, Ilkka). Juttujen näkökulmina olivat mm. palvelumuotoilu ammattina sekä palvelumuotoilun tuottama lisäarvo raitiovaunun asiakaskokemuksen suunnittelussa. HS:n mielipidesivulla Ornamo-palkittu Mikko Koivisto ja Ornamon toiminnanjohtaja Salla Heinänen ottivat kantaa palvelumuotoilun ammattiin.

HS Mielipide 2.10.2017: Palvelu­muotoilussa suunnittelun on oltava käyttäjälähtöistä

Helsingin Sanomat 25.4.2017: Ornamo-palkinto palvelumuotoilija Mikko Koivistolle

Talouselämä 24.4.2017: Ornamo-palkinto Mikko Koivistolle: "Suomalaisyritykset ymmärtävät todella hyvin palvelumuotoilua"

Markkinointi & Mainonta 24.4.2017: Ornamo-palkinnon voittanut Mikko Koivisto: "Palvelumuotoilu alkaa asiakastarpeiden ja asiakkaan toiminnan kartoittamisella"

Kauppalehti 24.4.2017: Muotoilupalkinnon voittaja rakentaa hyvää pikaratikkaa

Ylen aamu-tv 26.4.2017: Palvelumuotoilu - mitä kaikkea se on?

Ilkka 24.4.2017: Vaasalaislähtöiselle palvelumuotoilijalle Ornamo-palkinto

Etelä-Suomen Sanomat 29.3.2017: Lahtelainen Antti Olin ehdolla muotoilupalkinnon saajaksi

Kuva: Anni Koponen. Ornamo-palkintoehdokkaat 2017: Mikko Koivisto, Aamu Song ja Antti Olin.

| Tehtyjä töitä | Etusivulle |