"Kun juttu ilmestyi, puhelin alkoi soida"

Intoa mediatreffeiltä

Mistä kyse?
Yritykset, järjestöt, hankkeet ja asiantuntijat tarvitsevat näyvyyyttä tekemälleen työlle. Toimittajat puolestaan tarvitsevat kiinnostavia juttuaiheita ja uusia haastateltavia omassa työssään. Mediaviestinnän treffeillä opittiin yhdistämään nämä intressit.

Mitä tehtiin?
Mainio juttu -viestintätreffeille osallistui kuusi pirkanmaalaista järjestöä ja pk-yrityksistä.Kutsuin treffeille kokeneen viestintäyrittäjän Heidi Korvan (Communiké), joka valotti osallistujille muun maussa sitä, miksi mediassa näkyminen edelleen kannattaa ja miten juttuvinkkien kanssa on parasta toimia.

Opimme muun muassa sen, että toimituksissa on kova kiire, joka kasvaa koko ajan – tarkasti räätälöidyille ja oikean ajoitetuille juttuvinkeille siis on kysyntää.

Treffien jälkeen tapasin osallistujat vielä omissa ideointisessioissa, joissa annoimme ajatuksen lentää ja listasimme kiinnostavia juttukoukkuja eri näkökulmista niin paikallismedialle, erikoisjulkaisuille kuin aikakauslehtiinkin.

Mitä saatiin aikaiseksi?
Palautteiden perusteella työ kannatti! Uusi oivalluksia mediaviestinnän hyödyistä syntyi, ja osa ideoista päätyi jutuiksi saakka.

Treffeistä sanottua:
Lähdimme mukaan, koska tuntui, että tämä on täysin hyödyntämätön alue yrityksessämme. Treffeillä havahduimme siihen, että mediaa voi edelleen käyttää hyödyksi, ja että yrityksillekin voi löytyä kanavia saada juttuideoitaan läpi.  (Marja Kurkela, Papu Design Oy)

Kun juttu oli ilmestynyt puhelin alkoi soida! Samassa kuussa tein ennätyksellisen paljon myyntiä. (Koneet Kiertoon -yrittäjä Paul Brown)

Oli hyödyllistä tiedostaa miten ja mihin lehtiin pitää osata olla suoraan yhteydessä. (Järjestöpäällikkö Heli Lehtomäki, Hämeen Partiopiiri ry)

Koulutus oli hyvä, ajatuksia antava. (Toiminnanjohtaja Liisa Flinck-Vasama, Punainen Risti, Tampereen osasto)

| Tehtyjä töitä | Etusivulle |